Over de reeks

In het hoofd en hart van communicatieprofessionals

Met deze reeks breng ik een ode aan het communicatieberoep.

Als de woelige coronatijden ons iets proberen duidelijk maken, is dat onder andere het belang van goede communicatie. Communicatiestrategen tot woordvoerders, journalisten en media-experten, PR specialisten en content creators, allen maken ze het verschil door boodschappen helder, gevat en overtuigend over te brengen. En dat is een ondergewaarde kunst.

Aan de hand van portretten geef ik daarom een inkijk in het hoofd en hart van mensen die dag in dag uit vol passie en gedrevenheid dat sterk staaltje communicatie neerzetten. Om de nieuwe lichting te inspireren, om straffe verhalenvertellers in de verf te zetten en vooral om mensen te overtuigen van het prachtige vak dat we ons metier mogen noemen.

Wie zit er achter deze reeks?

IMG_0387

Als 7-jarige VTM Nieuws fanaat droomde ik ervan om ooit als nieuwsanker op de buis te verschijnen. Rotsvast overtuigd dat ik het duo-presenteren tijdens de nieuwsuitzendingen een nieuw leven zou inblazen samen met Stef Wauters. Dat werd het nipt niet, maar een carrière in de communicatie was van jongs af aan voor mij weggelegd. “Wat wil je later doen?’ – Mensen overtuigen!

Aan de universiteit van Leuven begon ik aan mijn opleiding in de Communicatiewetenschappen. Initieel om de journalistiek in te duiken na het afstuderen, maar gaandeweg geraakte ik gefascineerd door de impact van doordachte communicatie. Onder het toeziend oog van enkele gepassioneerde professoren ontstond mijn liefde voor strategie en het stemmetje van vroeger dat zo graag mensen wou overtuigen, klonk steeds luider. Hun aanstekelijke passie gaf uiteindelijk een onafwendbare richting aan mijn carrière.

Enkele beroepsjaren in strategische wateren later, sta ik nu als docent communicatietechnieken voor hogeschoolstudenten marketing & communicatie. Met dezelfde passie als ze mij destijds is meegegeven door mijn professoren navigeer ik nu studenten door de weelderigheid van het communicatielandschap. De cirkel is rond. 

Wekelijkse afspraak op donderdag om 20 uur!

Nora